Mechanical Engineer/ CAD Engineer bij Ventilex

Thank you for applying, a confirm e-mail has been sent to your inbox.By clicking send you are agreeing to the Terms and Conditions.

Wat is de uitdaging?

Als Mechanical Engineer vertaal jij de klantvraag in een productie tekening. De input komt van het team System Integration, die de klantvraag in technische eisen vertaalt. Jij maakt het mechanisch ontwerp, productie tekening en stuklijst. Dat doe je voor de eigen productie faciliteit, waar je dagelijks komt om te zien hoe het ontwerp in de praktijk uitpakt.

Het ontwerp is klant specifiek, iedere installatie is een eigen variant van de droger product familie. Dat vraagt om een slim opgezet standaard ontwerp, dat per project wordt geconfigureerd en aangepast op de klantvraag en situatie op site. Die standaard is nog in ontwikkeling en daar kan jij een bijdrage aan leveren.

Je maakt deel uit van het team Mechanical Design. Dit team werkt nauw samen met Lead Engineers, inkoop en de productie. Wij geloven dat mensen, die in een team samenwerken, het verschil maken. Continu verbeteren is onderdeel van je werk, net als een continue focus op verkorting van de doorlooptijd van het project. Dit bereiken we door in jou te investeren en je de gelegenheid te geven om te leren en te groeien.


Wat ga je doen?

  • Opstellen en aanpassen van productie tekeningen.
  • Mechanisch ontwerpen.
  • Bouwen en ontwikkelen van de ontwerp standaarden en modellen.
  • Ondersteunen van je sales en services collega’s.
  • Crosstrainen van je collega’s.
     

Wat neem je mee?

  • Afgeronde opleiding op minimaal MTS niveau, in de richting werktuigbouwkunde of vergelijkbaar
  • Ervaring met 2D AutoCAD, 3D (Inventor) en sheet metal is een pre.
  • Goed in staat om samen te werken. 

 
Wat bieden we jou?

Een uitdagende functie bij een ambitieuze en internationale organisatie, met een grote diversiteit aan projecten en installaties. Een plek in een enthousiast en zelfstandig team, waar samenwerking en continu verbeteren centraal staan.

• Een marktconform salaris, naar ervaring en opleiding.
• 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Ventilex

Bij Ventilex ontwerpen en bouwen we de installaties grotendeels zelf, dus alles onder één dak! Ventilex bestaat al meer dan 50 jaar en is actief in de niche-markten van industriële drogers en luchtontvochtigers. In deze markten mag Ventilex zich mondiaal tot de top-5 rekenen. De belangrijkste klanten zijn te vinden in de voedingsmiddelen-, mineralen- en chemische procesindustrie.
Alle systemen worden geconfigureerd en geproduceerd op basis van klantspecifieke eisen. De droogoplossing bepaalt Ventilex in haar eigen Testing Faciliteit (pilot fabriek). Bij Ventilex werken we in zelfstandige teams, waarbij het team verantwoording neemt voor een deel van het proces. Kernwoorden hierbij zijn samenwerken, continu verbeteren en streven naar first-time-right.

 

Heb je interesse?

Als je belangstelling hebt reageer dan direct! Klik op de ‘Apply’ button bovenaan de vacature en stuur je cv en motivatie.

Heb je vragen over de procedure, bel dan met de recruiter, Eva Jacobson op +316 5523 9618. Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen Jochem Gordijn, Manager Engineering & Technology, op +31 6 55 32 46 72.

Top