Engineer Control & Automation

Thank you for applying, a confirm e-mail has been sent to your inbox.By clicking send you are agreeing to the Terms and Conditions.

De uitdaging - functieprofiel

Als Control & Automation Engineer ben jij het brein van onze installaties. Je collega heeft de klantvraag vertaald in technische en functionele eisen, jij zorgt ervoor dat de installatie optimaal wordt aangestuurd en gemakkelijk te bedienen is.
 
Het ontwerp is klant specifiek, iedere installatie is een eigen variant van de droger product familie. Daarvoor hanteert Ventilex een slim opgezet standaard ontwerp, conform de ISA88 standaard. Per project wordt de software geconfigureerd en aangepast op de situatie bij de klant.
Jij schrijft klantspecifieke modules en draagt bij aan de ontwikkeling van de standaard software.
Bij complexe projecten ga je met een commissioning engineer naar site om de software die je geschreven hebt in bedrijf te stellen. Ook voor service aan bestaande installaties komt het geregeld voor dat jij als besturingsspecialist op locatie bij de klant wordt ingezet.
 
Smart phone, smart tv, smart cities… smart dryer! Door middel van data logging en analyse zijn we in staat klanten te adviseren over hun proces en gebruik van de droger. Daar liggen kansen om nog meer uit de droog-installatie te halen. Jij levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie smart dryers.
 
Je werkt in het team Control and Automation (C&A). Daarnaast werk je nauw samen met Project Managers, Lead Engineers, Sales en Service collega’s. Het kantoor en de werkplaats van Ventilex zijn in Heerde. 

 

Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • Configureren en programmeren van PLC, SCADA en HMI software voor klant specifieke toepassingen.
 • Controleren van software van je collega’s.
 • Specificeren en controleren van elektrische schema’s.
 • Testen van geïntegreerde schakelkast en software.
 • Ondersteunen van sales en services collega’s.
 • Continu verbeteren van onze producten en onze performance.
 • Crosstrainen van je collega’s.  

 

Jouw profiel

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau in de richting van automatisering of elektrotechniek.
 • Affiniteit met proces techniek.
 • Je bent leergierig en goed in staat om samen te werken.
 • Ervaring op de volgende gebieden is een pre:
  o Siemens S7 en Allen Bradley.
  o Ervaring in het buitenland.
  o Kennis van elektrische schakelkasten en het lezen van e-schema’s.
  o Het uitvoeren van elektrische aanpassingen aan schakelkasten.
 

Wat bieden we jou?

Een uitdagende functie bij een ambitieuze en internationale organisatie, met een grote diversiteit aan projecten en installaties. Een plek in een enthousiast en zelfstandig team, waar samenwerking en continue verbeteren centraal staan.

 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring, bieden we je een bruto jaarsalaris tussen € 40.000,- en € 50.000,- en uitstekende buitenland- en reisvergoedingen.
 • 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.
 

Ventilex

Bij Ventilex ontwerpen en bouwen we de installaties grotendeels zelf, dus alles onder één dak! Ventilex bestaat al meer dan 50 jaar en is actief in de niche-markten van industriële drogers en luchtontvochtigers. In deze markten mag Ventilex zich mondiaal tot de top-5 rekenen. De belangrijkste klanten zijn te vinden in de voedingsmiddelen-, mineralen- en chemische procesindustrie.
Alle systemen worden geconfigureerd en geproduceerd op basis van klantspecifieke eisen. De droogoplossing bepaalt Ventilex in haar eigen testing faciliteit (pilot fabriek). Bij Ventilex werken we in zelfstandige teams, waarbij het team verantwoording neemt voor een deel van het proces. Kernwoorden hierbij zijn samenwerken, continu verbeteren en streven naar first-time-right. Op youtube vind je filmpjes over onze installaties.

 

Heb je interesse?

Als je belangstelling hebt kun je direct reageren! Klik op de ‘Apply’ button bovenaan de vacature en stuur je cv en motivatie.

Heb je vragen over de procedure, bel dan met de recruiter, Eva Jacobson op +316 5523 9618.
Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Jochem Gordijn, Manager Engineering and Technology, op +31 6 55 32 46 72.

Top